Norrbo och Tövsätter igen

Två dagar i rad blev det auktion. Mesta fynden i Norrbo där det nog är trevligast också. Petters Börje är en fullfjädrad "stå-upp-komiker" och han roar oss hela tiden. Men när han kommer till böcker (som alltid säljs urbilligt) då vill han gärna ta tid och läsa titlar och kommentera dessa och det tar lite extra tid. Så blev det Tövsätter på söndag där jag ropade in en 50 cm. hög mässingsljusstake tung och sirligt utformad. Det skulle kunna vara en 1800-tals kyrkstake men jag misstänker att det är ett välgjort "hemmabygge". Kul var den men jag försöker nog sälja den. Av fint ljust gardintyg har min fru gjort 12 påsar som jag stoppar mina finaste mässingsljusstakar i. Där ligger de skönt utan risk för stötar. Bra va? Kjell G.

Järvsöauktion i kylan.

Så blev det ännu en uteauktion 14/9 men, men, det var kallt ute på Stenegården i Järvsö. Kjell Höög satte igång på gården och då går det undan. Han är rolig på sitt sätt utan att skratta själv. Det blir väldigt ofta "1700-tal" av allt möjligt men i stort sett så är han kunnig. Det blev några småsaker av trä. Dessa är nu rengjorda och lagade och får vandra vidare. Men där inne på logen fanns den fin-finaste saken, en 1730-tals mässing-ljusstake. Jag var med från start, det verkade bli min för 500 men så kom en känd delbo och höjde (det förstod jag). Nu blev ljusstaken min för cirka 1000 och jag är mycket glad över att ha en sådan juvel i samlingen. Hurra. Nu tittar jag på "nätet" men det är ont om bilder på föremålen som ska gå. Till helgen har jag 3 auktioner att välja på. Den som lever får se. Kjell G.

Bollnäs en torsdagskväll

På väg till Ockelbo stannade jag i Bollnäs hos Peter Eriksson. Det ären ganska liten lokal och man känner sig familjär. Så börjar den auktionist, som vunnit tredje pris som Sveriges trevligast auktionist. Han börjar med att småsjunga "Ja då kör vi, ja då kör vi igång" och starta utan krusiduller med fyndlådor. Där är det fynd man gör i lådor, billigt och bra. Han kännr nog 60-70% av besökarna och skämtar jämt ganska tufft "Vad ska Du ha det där till" "Vi trodde aldrig vi skulle bli av med den där" "Nu hittar du hem" (om en trälyckta) o s v. Kan Du tänka Dig att det är en sorl av besökarnas prat hela tiden och ändå hörs auktionisten med en mikrofon runt halsen. Han är jättetrevlig och lättsamm och ge klara besked vem han "slog på" om det blir flera om budet men löser allt på ett enkelt sätt. Före tillställningen samlas "klockskojarna" och köper/byter och berättar historier. Jo då, jag gjorde fina billiga fynd och ångrar att jag inte ropade lite mera. Ropa, det behövs inte för den blyge. Sätt upp en hand eller finger så är Du med. Detta är ett folknöje som flera borde upptäcka till nytta och nöje. Kjell G.

RSS 2.0